Terroristen bestaan niet

Nee, ik heb nog geen glaasje rode wijn op en heb ook geen tik van de molen gehad. ‘t Is maar dat u dat weet.

Met verbazing zie ik nu bijna wekelijks de klungelige beelden van ‘terroristische aanslagen’ voorbij komen. Of een uitgesproken en goed geregisseerde ‘one-man’-show van een IS-hoofdman. Of een poppetje van ISIS, ISIL, Daesh, Taliban of Al-Qaida…, het is allemaal één pot nat: creaties van geheime diensten.

Je kunt het gewoon allemaal nazoeken op het internet. Soms staat het er zelfs letterlijk:

“Al Qaida is ontstaan uit een verzetsgroep tijdens de Afghaanse Oorlog (1979-1989). In die tijd verenigden alle islamitisch-fundamentalistische groeperingen in Afghanistan zich tot de “moedjahedien” wat “strijders” betekent. De Verenigde Staten steunden hen financieel via de Inter-Services Intelligence (ISI), de veiligheidsdienst van Pakistan. Het betreffende programma van de CIA heette Operatie Cyclone.”

_86915869_27nov_is_bird

Of hier:

“De taliban worden financieel, logistiek en organisatorisch gesteund door Pakistan, in het bijzonder door het Inter-Services Intelligence Directorate ISI, de geheime dienst van Pakistan, en een aantal Arabische landen, vooral door Saoedi-Arabië.[1]”

Tegenwoordig bedienen de meeste landenleiders zich van de naam Daesh. Waarschijnlijk omdat het te veel in de kieren liep. ISIS leek te veel op ISI (de grootste geheime dienst van Pakistan, u weet wel, het land waar de beruchte Osama Bin Laden zogenaamd door een speciale eenheid van de Navy Seals helemaal lek geschoten is, terwijl de geruchten nog steeds gaan dat die ‘terrorist’ ergens in 2002 al het loodje had gelegd). Of teveel op ISIS… ISIS? Ja, maar dan de Amerikaans versie: Intelligence Services and International Security):

“ISIS exists for one purpose: To provide government and business the sophisticated intelligence, technology, security and training they need to support and protect national and corporate interests in the most challenging of global environments. All with the utmost professionalism, transparency, and integrity.”

Je kunt het gewoon lezen op hun website: kijk en huiver. Let wel: ze zijn hun oorspronkelijke naam ISIS als een diefje in de nacht aan het veranderen naar SIS. Geen idee waarom; het kwaad is al geschied. Met dank aan het internet.
Oja, ze zijn toevallig met name actief in het Midden-Oosten…
En op hun plaatjes op hun website mis ik nog net een zwart vlaggetje van Al-Qaida.

Flag_of_Jihad.svg

 

Over vlaggetjes gesproken… Wist u de tekst op de witte vlag van de Taliban bijna dezelfde is als die op de zwarte van Al-Qaida?
Flag_of_Taliban.svg
Ze zijn elkaars negatief. Grappig toch? Bij de geheime diensten zijn ze niet echt creatief. Niet qua tekst en niet qua kleur.

Maar goed, ik dwaal af. Of eigenlijk niet, want bovenstaande versterkt mijn stelling dat terroristen niet bestaan. Ze worden getraind, betaald, gefaciliteerd en bevoorraad door geheime diensten wereldwijd om ons bang te maken, staatsgrepen voor te bereiden, olie- en papavervelden te beschermen en meer van die ongein. Ze verrijken zich met de opbrengsten van drugshandel, wapenhandel en mensenhandel. En megalomane NGO’s helpen hen daarbij een handje.

Oorlogen zijn van alle tijden en altijd vuil. De moderne oorlogen spelen zich af met crisisacteurs en cokesnuivende, adrenalineverslaafde, geheime agenten en militairen. Vaak (ex-)militairen. Zo bezien krijgt het PTSS-syndroom ineens een heel ander tintje…

LASHKAR GAH, AFGHANISTAN - APRIL 01: (zie foto) U.S. Army Col. Paul Calbos walks through an opium poppy field on April 1, 2006 near Lashkar Gah in Helmand province in southern Afghanistan. European cities risk higher numbers of heroin overdoses as Afghanistan's record opium poppy crop floods cities with the drug, the UN has warned. (Photo by John Moore/Getty Images)

LASHKAR GAH, AFGHANISTAN – APRIL 01: (zie foto) U.S. Army Col. Paul Calbos loopt door een papaverveld op 1 april 2006, vlak bij Lashkar Gah in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan. Europese steden riskeren grote aantallen heroïneslachtoffers zolang Afghanistans florerende papaveroogsten de steden blijven overspoelen met deze drugs, waarschuwen de Verenigde Naties… (Photo by John Moore/Getty Images)

Jaja… En wij moeten dat geloven. Ik zou zeggen: stuur er wat drones op af. Die hebben geen last van syndromen. Hooguit van ‘syndronen’.

We hebben straks geen terrorist meer nodig om ons bang te maken. Dan vliegen de drones om je oren. Dan krijgen we met een nieuwe ziekte te maken: het AIVD-syndroom (AngstIg Voor Drones).

©Helmi van der Helm

 


4 Reacties op “Terroristen bestaan niet”

 1. Didier Leroi op 27.07.2016 om 15:34

  Dag Helmi,

  Mooi geschreven maar… of er iets waars achter zit? Ben ik aan het twijfelen!

  Daag!
  Didier

 2. Dag Didier,

  Dank! Ik zit in elk geval vele malen dichter bij de waarheid dan menige krant of nieuwsuitzending bekend zal durven maken. Wiens brood men eet… De persbureaus zijn de loopjongens van en voor de machtigen. De een heeft de ander in zijn macht.
  Volgende keer maar weer een luchtiger verhaaltje. :-)

  Groet,
  Helmi

 3. Foei, Helmi! Je moet en mag altijd alleen geloven wat de kwaliteitsmedia (sic) je oplepelen. Wel voortdurend je geheugen wissen.

 4. Dat wissen van mijn geheugen, daar heb ik een dagtaak aan! :-)

Laat een Reactie achter

*) Uw eMail-Adres zal niet worden getoond.