Over Vriendeling

Na een radiostilte van meer dan drie jaar is de oorspronkelijke ‘Webstek van een Vriendeling’ eindelijk weer terug. Begin 2006 had ik – naast schrijflust – ook een enorme zin om zelf een website te bouwen. Ik had net zo goed een eigen galajurk kunnen naaien om vervolgens op het bal een modderfiguur te slaan.

Schoenmakers moeten bij hun leest blijven, dat blijkt maar weer. Het schrijven heb ik node gemist; geen zin en geen inspiratie. Bovendien liet ik me vals leiden door mezelf steeds opnieuw de vraag te stellen wat het opleverde. Die vraag heb ik overboord gegooid; ik schrijf, dus ik besta.

Verhaaltjes, weetjes, nieuwtjes – nonsense en no-nonsense – om u te verpozen. En mijn ei kwijt te kunnen. Een hoger doel beoog ik niet. Het leven is soms zó eenvoudig…

In de rechterkolom kunt u uw keuze maken. Onder kopstukken vindt u werk van mij (Hersenspinsels) en werk van anderen (Andermans werk). Telkens zijn slechts een paar regels van de verhalen zichtbaar; door op de titel van een (kop)stuk te klikken, verschijnt het hele verhaal op een nieuwe bladzijde. Onder de grijsgekleurde woorden of zinnen zit steeds een verwijzing. U kunt hierop klikken voor meer informatie.

Onderaan elk kopstuk kunt u een reactie plaatsen. Hoe meer reacties, hoe meer verhaaltjes natuurlijk!

Deze website is gebouwd door Jan Rajtoral van Gonzodesign met een beetje hulp van WordPress. Hij heeft het voor mij zo gemakkelijk gemaakt, dat ik lekker bij mijn leest kan blijven. Jan en DuckDuckGo doen de rest.

Veel leesplezier,

Helmi van der Helm