ONTLASTING… een poepgoed idee

Ik denk dat zo’n beetje 95% van de Nederlanders spontaan chagrijnig wordt van die blauwe enveloppen die steeds maar weer opduiken tussen de post. Je naam en adres in dikke vette hoofdletters en op steeds dezelfde wijze jouw negatieve aandacht trekkend… De beruchte belastingenveloppen.

Inkomensbelasting, zorgtoeslag, motorrijtuigenbelasting, voorbelasting, naheffing, gemeentebelasting, rioolbelasting… oh nee, die laatste twee zitten weer in een witte gemeente-envelop.

In het jaar van de participatiesamenleving – ik krijg het walgelijke woord zowat mijn toetsenbord niet uit – waarin mensen en groepen tegen elkaar uitgespeeld worden, opgehitst, uitgekleed en bang gemaakt, wordt van ons verwacht steeds meer ‘gratis voor niks’ voor onze medemensen te doen: mantelzorgers en vrijwilligers zijn niet meer aan te slepen.

Om Nederland in een paar uur tijd volledig te ontwrichten, hoeven alle mantelzorgers en vrijwilligers alleen maar een dagje thuis te blijven en een cryptogrammetje op te lossen. Of een lekkere wandeling te gaan maken. Of een goed boek te pakken.

Nederland kan niet zonder deze waardevolle mensen.

Waarom in hemelsnaam deze onbaatzuchtigen geen geldelijke beloning krijgen, mag Joost weten. En kom nu niet aan met de dooddoener dat er geen geld is, want zolang directeuren en CEO’s van verzorgingshuizen of zorginstellingen met asociale topsalarissen naar huis gaan, waar geen luier voor verschoond is, geen nagel voor geknipt, vaak geen enkel menselijk contact met een hulpbehoevende is geweest, kan ik alleen maar concluderen dat psychopaten de gehele zorg gekaapt hebben en met het zorggeld naar huis gaan. Zorgpiraterij van de bovenste plank.

Ik stel voor om deze groep te bekogelen met poepluiers, vuile wattenstaafjes en geurende steunkousen. Totdat ze vrijwillig salaris inleveren en dit gaan verdelen onder de vrijwilligers en mantelzorgers die op hun gekaapte zorginstelling werkzaam zijn.

Verder stel ik voor dat de belastingdienst deze groep vrijwilligers en mantelzorgers voor elk gewerkt manteluurtje tien euro gaat uitbetalen. Gaat ONTlasten dus met 10 euro per uur.

drol

Leuker kunnen ze het dus wél maken. Een poepgoed idee.

©Helmi van der Helm

 


2 Reacties op “ONTLASTING… een poepgoed idee”

 1. Didier Leroi op 28.12.2014 om 11:10

  Dag Helmi,

  Heel leuk dat je hier naar boven komt!

  Ik wens je een vrolijke en gelukkige nieuwe jaar.
  Didier

  PS: mijn Nederlands schiet niet vooruit: ‘k heb helemaal geen oefening meer.

 2. Dank je wel, Didier! Mijn allerbeste wensen voor jou en jouw familie.

Laat een Reactie achter

*) Uw eMail-Adres zal niet worden getoond.