Kiezen tussen twee kwaden

Kiesspelletjes. Ik moest er ineens aan denken. We speelden die vroeger vaak tijdens saaie lessen op school. Je fluisterde – de leerkracht mocht het immers niet horen – twee opties in het oor van je vriendje. Of je schreef die op een papiertje. Vervolgens moest het vriendje terugfluisteren (of opschrijven) welke optie hij of zij de beste, de lekkerste, de grappigste of de minst verschrikkelijke vond. Je mocht niet al te lang nadenken en je móest een keuze maken.

Dat kon heel eenvoudig zijn, bijvoorbeeld: appel – banaan. Of: hond – paard.
Het werd al een stuk lastiger als het om activiteiten ging: je kamer opruimen of je huiswerk maken.

Natuurlijk probeerde je het de ander zo lastig mogelijk te maken en konden de opties behoorlijk uitdagend dan wel hilarisch zijn, maar altijd MOEST je kiezen.
Een sprinkhaan of een pissebed eten? Een scheet laten of een boer? Je bent per slot van rekening niet voor niets een kind.ik ben liever een rotsblok dan een kuub grind

 

Op de middelbare school werden de opties wat heftiger of moeilijker: Lenin of Hitler? Een vervelend kind redden of een hoogbejaarde? Van de flat springen of voor de trein?

Het kiesspelletje kwam in me op naar aanleiding van het voortdurende gezwijg in de landelijke media over het grootschalige kindermisbruik wereldwijd.

Het eeuwige geouwehoer over oorlogje spelen, terroristen/separatisten/vrijheidstrijders/jihadisten, voetbal en wielrennen, de crisis die maar blijft voortduren en de bezuinigingen; heus, het zal allemaal wel, maar als je moet kiezen wat nu écht nieuws is?

Grootschalig kindermisbruik wereldwijddoor hoogwaardigheidsbekleders nota bene! – OF de zoveelste opstand/oorlog/ruzie ergens op aarde?

 

Ik hoop echt nog eens dat alle doofpotten zullen ontploffen. En als kindermisbruikende politici, advocaten, rechters, politiemensen, CEO’s en adellijken de deksels op hun neus krijgen, dan noem ik dat op z’n ‘journaals’ gewoon ‘collateral damage’.

 

© Helmi van der Helm

 

 


1 Reactie op “Kiezen tussen twee kwaden”

  1. Victor Lobach op 12.07.2014 om 09:00

    Hear, hear!

Laat een Reactie achter

*) Uw eMail-Adres zal niet worden getoond.