Zware hersenbeschadiging NRC

Dat – samen met de andere bekende kranten – de NRC ons voorliegt, zaken onder het tapijt veegt en de hielen van hun broodheren likt, dat weten we al jaren. Ik wacht op het moment dat zijn slogan ‘Slijpsteen voor de geest’ wordt gewijzigd in ‘Splijtsteen voor de geest’. Dat zou tenminste getuigen van een beetje zelfkennis.

Vandaag – zaterdag 18 juni 2011 – lees ik op de voorpagina van hun digitale nieuwsbrief de volgende kop:

Asterix en Obelix brachten 704 mensen hersenletsel toe.

Wetenschappelijk onderzoek – van uw en mijn belastingcenten, kijkbuiskinderen – zou hebben aangetoond dat beide stripfiguurtjes niet zo onschuldig waren. Ik citeer: ‘De stripreeks van René Goscinny blijkt zo onschuldig niet te zijn, zo is nu overtuigend aangetoond.’

Welja, dacht ik. De wereld staat in brand en de krant wijst een belerend vingertje in de richting van een stripreeks. Hoe diep kun je zinken?

Het kan natuurlijk zo maar zo zijn dat onderzoeksjournalisten hun werk niet meer kunnen doen, omdat hun bevindingen toch nooit wereldkundig gemaakt mogen worden. “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt…’

Ik denk aan de walgelijke propaganda voor zogenaamde pandemieën, het Grote Zwijgen over wat onderzoeksjournalisten hebben ontdekt over de zogenaamde aanslag op de Twin Towers, wat een ‘inside job’ blijkt te zijn geweest (tik maar eens ‘nine eleven inside job’ in op uw zoekmachine en neem er even de tijd voor), de mythe van Osama bin Laden die hardnekkig in stand gehouden wordt (die man is al bijna tien jaar dood) of het kritiekloos in stand houden van onze o zo heilige euromunteenheid met broodje aapverhaaltjes waar fabeltjeskranten zo van houden.

Hoe zit het nu eigenlijk met de Bilderberggroep? Het schijnt dat Marc Chavannes, politiek verslaggever/columnist van NRC, aanwezig was bij de laatste Bilderbergconferentie vorige week. Helaas mag hij daar niets over schrijven, want alle genodigden moeten namelijk eerst een zwijgcontract ondertekenen…

Uit verveling ga je dan maar tekenfilmpjes kijken of strips lezen. Vorige week doken de kranten massaal op het Smurfendorp. Grote Smurf was de personificatie van Hitler! O jee! Erg! Alle strips moeten uit de handel gehaald worden! Snel de PVV smurfen, want misschien is er nog wat geld over voor 300 man opsmurfpolitie!

Vorige week de Smurfen en ‘Deze week kwam daar de schokkende realiteit achter de onschuldige matpartijen in Asterix en Obelix bij’, aldus de NRC.

Die sterke goedlobbes van een Obelix zou – per ongeluk – met een loodzware menhir zwaar hersenletsel hebben veroorzaakt, toen hij die liet vallen op de ongelukkige druïde die er toevallig onder stond. De twee vechtersbazen hebben samen nog eens 703 stripfiguren een hersenletsel bezorgd, waarvan tweederde volgens dit onderzoek Romeins was.

‘Onder de overige slachtoffers zijn bandieten, piraten, Britten, Noormannen, Gothen, Vikingen en (andere) Galliërs’, aldus de fabeltjeskrant.

Ik stel voor om op 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk, alle stripboeken, tekenfilms en stripfiguurtjes van Asterix en Obelix te verbranden op de tientallen vrijheidspleinen die onze wereld inmiddels rijk is.

© Helmi van der Helm

 


Laat een Reactie achter

*) Uw eMail-Adres zal niet worden getoond.