De waarheid verzwijgen is goud begraven…

En dat is precies wat er al jaren gebeurt op deze aardkloot: het verhullen van de waarheid door ons met andere sprookjes te verleiden. Sprookjes over goud bijvoorbeeld… Waar ligt dat goud trouwens begraven? Wie bewaart of bewaakt het? Wie het weet, mag het zeggen.

Libië had een boel, maar daar horen we niets meer van. Het land is met hulp van de NATO naar de verdoemenis geholpen. Ook daar horen we niets meer van.

Zou Mali goud begraven hebben? Of goud waard zijn? Dat laatste zéker, maar daarover zwijgt men. In alle talen.
Zodra internationale belangen spelen – lees: de belangen van de grote multinationals – dan wordt vrijwel meteen ingegrepen door het zogenaamde vredelievende westen met zijn ‘one-night-stands’, zoals we voor het gemak de terroristen c.q. vrijheidsstrijders maar even noemen.
Noemden we ze ten tijde van de Arabische Lente en de voortdurende puinhopen in Syrië nog vrijheidsstrijders, bombarderen we nu ineens diezelfde lieden tot gevaarlijke islamitische gekken die Mali terroriseren…

Ja, lieve kijkbuiskinderen, onze nieuwsuitzendingen komen welhaast magisch onze pannenkoekenhuisjes binnen en als betoverend staren wij naar de glimlachende feetjes (m/v) die ons in Jip- en Janneketaal waarschuwen voor de gemene heksen en toverkollen.
We slikken alles voor zoete koek.

Ik noem het voortaan ons toverscherm, want werkelijk, het nieuws zoals onze lieftallige feeën (m/v) ons voorschotelen strookt niet met de werkelijkheid, laat staan de waarheid.
Het goud is begraven en dat wil men graag zo houden.

De enige belangen die die feetjes en hun onderzoekstrolletjes en verslaggoochelaars dienen, zijn de belangen van de grote multinationals, waarvan o.a. ANP, Reuters, CNN en Al Jazeera onderdeel zijn.
Slagers die hun eigen vlees keuren.
Persbureaus die hun eigen sprookjes redigeren en wereldkundig maken via onze toverschermen.

Zo zaten we allen aan het toverscherm gekluisterd toen op 11 september 2001 twee vliegtuigen dwars door de Twin Towers vlogen. Elke oprechte piloot lachte zich de ballen uit zijn broek toen dit sprookje onze huiskamers binnenvloog. Een vliegtuig is gemaakt van aluminium! Dat zou gewoon te pletter moeten slaan tegen een stalen wolkenkrabber. Ze vlogen erin alsof de Twin Towers van smeerkaas gemaakt waren. Of van zoete koek. Dat zou natuurlijk zomaar kunnen in sprookjesland…

Zojuist een aflevering van Zembla gezien. Dat programma hoort eigenlijk niet thuis op het toverscherm, maar goed, we gunnen de sprookjesvertellers ook hun pauze.

De documentaire gaat over de enorme bijensterfte op onze aarde. Dat die – volgens onafhankelijke wetenschappers wereldwijd – veroorzaakt wordt door pesticiden. Het eerste deel van die documentaire was een jaar geleden. Toen zijn er kamervragen gesteld en (natuurlijk) niet beantwoord. De verkoop van pesticiden dient namelijk het belang van grote multinationals (Monsanto, Bayer) en die belangen komen natuurlijk op de eerste plaats…
Die belangenverstrengelingen worden goed zichtbaar tijdens deze uitzending. De gemene trollen en tovenaars trouwens ook. Die laatsten willen namelijk nog meer pesticiden gaan toelaten in Nederland…
Dat kan allemaal in ons sprookjesland.

Een oud spreekwoord luidt: “Bijen en horzels breken het spinnenweb”, wat betekent dat malafide machtigen hun straf zullen ontlopen…
Zou het ze daarom een worst wezen dat die bijen sterven? Is het afgunst? Zien ze de bijen als machtiger dan zijzelf?
Sneeuwwitjes stiefmoeder deed het ook met gif…

Ik geloof dat ik nu last van toverschermkuren heb. Ik zie ze vliegen. Ik zie vliegtuigen door peperkoektorens vliegen en bijenkoninginnen met gouden zwaarden hun rechten terughalen bij onze sprookjesvertegenwoordigers in de Tweede Kamer en hun trollenkabinet.

Wie gaat morgen even langs om een appeltje met gif met hen te schillen?

©Helmi van der Helm

 


Laat een Reactie achter

*) Uw eMail-Adres zal niet worden getoond.